ABC

Jobbsøker?

Søker du jobb akkurat nå? Her er tre tips som sikrer deg en deltidsstilling med gode vilkår.

Det kan være skummelt og vanskelig å søke jobb, og det er ikke alltid vi kan velge jobber fra øverste hylle. Men jobb er også viktig for at du skal ha en lønn å leve av og en mulighet til å leve det livet du ønsker. Derfor vil vi å gi deg noen tips om hva du må være obs på for å sikre deg en god og trygg jobb!

#blimedlem#

Arbeidskontrakt

Du skal alltid ha en arbeidskontrakt. Der skal det stå hvor stor stilling du skal jobbe, avtalt lønn, tillegg, arbeidsbeskrivelse og underskrift. Arbeidskontrakten er ditt bevis på hvor mye lønn du har krav på og sikrer at du ikke kan miste jobben helt uten videre.

Alle med en arbeidskontrakt blir beskyttet av arbeidsmiljøloven, derfor må du alltid sørge for at du har en arbeidskontrakt.

Opplæring

Når du starter å jobbe på en ny plass har du krav på betalt opplæring. Det skal sikre at du kan gjøre jobben din, og gjøre deg trygg på de nye arbeidsoppgavene dine.

Lønn

Vi har ikke lovfestet minstelønn i Norge. Det betyr at hvis du ikke er medlem i et fagforbund finnes det nesten ikke regler som bestemmer lønnen din. Men som medlem i Fagforbundet kan du kreve å få en “tariffavtale”, som sikrer deg en rettferdig lønn.